#1 2007-11-07 14:27:46

ruby
New member
Inregistrat: 2007-11-07

dupa sarcina extrauterina la cat timp un bebe

Buna ziua,am si eu o problema in urma cu 1 an si 9 luni am suferit o sarcina extrauterina in urma careia mi s-a extirpat o trompa,de 2 luni dr. mi-a dat voie sa incerc sa raman insarcinata dar din pacate inca nu s-a produs minunea ce credeti ca ar putea fi de vina?

#2 2007-11-08 12:53:31

dennyss
New member
Inregistrat: 2007-11-08

Re: dupa sarcina extrauterina la cat timp un bebe

si eu am un an si opt luni de cand i-mi doresc acest lucru sa se intample. Am avut o sarcina in urma cu 1,8 luni si mi-a descoperit un hematom. Acest hematom a tot crescut odata cu bebe si la 3 luni bebe s-a oprit in evolutie. Dupa cum mi s-a spus nu arata de 3 luni. De atunci, nu am mai ramas insarcinata cu toate testele facute la Cluj, din care reiese ca nu am probleme. Ce sa mai cred ? Am 32 de ani si ne dorim tare mult un copilas pe care sa-l cheme Dennyss.

#3 2007-11-12 21:10:48

Administrator
Administrator
Inregistrat: 2007-05-03

ruby a scris:

Buna ziua,am si eu o problema in urma cu 1 an si 9 luni am suferit o sarcina extrauterina in urma careia mi s-a extirpat o trompa,de 2 luni dr. mi-a dat voie sa incerc sa raman insarcinata dar din pacate inca nu s-a produs minunea ce credeti ca ar putea fi de vina?

Buna seara,

Greu de spus fara sa te am in fata si fara mai multe date despre tine.Nu este inca o problema ca dupa 2 luni de contacte sexuale neprotejate, nu ai ramas inca gravida;nu uita ca ai ramas totusi cu o singura trompa.Fecundarea se produce in 1/3 externa a trompei uterine;in acelasi timp, trebuie sa stii ca o luna ovuleaza un ovar,luna cealalta, ovuleaza celalalt ovar.
Poate, nu s-a intamplat pentru ca nu au fost contacte sexuale in preajma perioadei de ovulatie.Cred ca cel mai bine ar fi sa stai de vorba cu medicul tau ginecolog curant ca sa-ti explice cum functioeaza corpul tau si care ar fi startegia de urmat.

#4 2007-11-12 21:24:21

Administrator
Administrator

dennyss a scris:

si eu am un an si opt luni de cand i-mi doresc acest lucru sa se intample. Am avut o sarcina in urma cu 1,8 luni si mi-a descoperit un hematom. Acest hematom a tot crescut odata cu bebe si la 3 luni bebe s-a oprit in evolutie. Dupa cum mi s-a spus nu arata de 3 luni. De atunci, nu am mai ramas insarcinata cu toate testele facute la Cluj, din care reiese ca nu am probleme. Ce sa mai cred ? Am 32 de ani si ne dorim tare mult un copilas pe care sa-l cheme Dennyss.

La fel ca si la raspunsul precedent, chiar nu pot sa-mi dau seama ce s-ar fi putut intampla.Inteleg ca locuiesti in Cluj, drept care, nu pot decat sa te indrum la colegii mei de la cabinetul SECS-Cluj (adresa o vei gasi pe site, la sectiunea cabinete),si impreuna cu ei, sa incerci sa vezi ce se intampla si ceea ce este de facut ca sa-ti vezi visul implinit.
  Toate cele bune!

#5 2008-01-20 16:51:57

a_tantaru
New member
Inregistrat: 2008-01-20

eu am avut in dec 2007 o extrauterina si doctorul mi-a spus ca dupa 2 luni pot incerca sa am un bebe.este oare posibil asa repede?operatia este clasica si destul de mare.nu ar trebui sa fac niste analize mai intai?multumesc

#6 2008-01-21 18:27:46

Administrator
Administrator

Buna_tantaru,
Sa incerc sa lamuresc problema cu sarcina extrauterina.
Dupa cum probabil stii, femeia are 2 ovare, 2 trompe uterine (salpinx, in terminologia medicala) si un uter. Trompele uterine au un rol mare in aparitia sarcinii si migrarea oului catre uter.
In fiecare luna unul dintre ovare da drumul unui ovul, care este captat de trompa uterina. In cazul in care femeia are un contact neprotejat in aceasta perioada, sprematozoizii ascensioneaza prin uter spre trompa. Trompa este locul in care se produce fecundatia (un spermatozoid penetreaza ovulul) si apare oul. Acesta isi continua drumul spre uter prin trompa. Odata ajuns in uter se cuibareste (nideaza) in mucoasa uterina (endometru) si se dezvolta sarcina intrauterina.
Sunt situatii patologice in care oul nu se implanteaza in uter. Sarcina extrauterina se poate dezvolta in trompa uterina, in prajma ovarului, in abdomen, sau in portiunea inferioara a uterului (canalul cervical).
Din ce ai spus, presupun ca ai avut o sarcina extrauterina cu localizare tubara. De obicei se intervine chirurgical pentru intreruperea sarcinii extrauterine. Procedura depinde de localizare, de varsta sarcinii si de alti factori. In functie de acesti factori, sunt proceduri chirurgicale care pot pastra o parte din trompa viabila sau nu. Este indicat sa vorbesti cu medicul care a facut interventia chirurgicala, pentru a afla in ce masura trompa operata mai este functionala (poate asigura captarea ovulului la ovulatie, poate asigura fecundatia si transportul oului spre uter).
Procedura chirurgicala difera, in functie de fiecare caz.
Daca medicul care a facut operatia ti-a spus ca poti sa incerci sa ramai insarcinata dupa 2 luni de la interventie, inseamna ca sunt sanse. Nu trebuie sa te temi de cicatricea postoperatorie (cred ca asta este operatia mare despre care vorbesti). In cazul in care trompa care a fost operata (unde a fost localizata sarcina extrauterina) nu mai este functionala, poti miza pe a doua trompa uterina. Operatia nu se face asupra uterului, in cazul unei sarcini tubare.
Vorbeste cu medicul care te-a operat.
Succes!

#7 2008-02-15 13:00:34

ank
New member
Inregistrat: 2008-02-15

o poveste noua despre sarcina ectopica
la 5 saptamani am aflat ca sunt insarcionata, doctorul mi-a recomandat duphaston pentru mentinerea sarcinii dupa un ecograf in care ii arata ca outul are margini neregulate......SI APARITIA SANGERARII USOARE........a mai trecut o saptamana, am facut un HCG care a iesit 520...mic.....mi-a pus diagnostic....SARCINA OPRITA IN EVOLUTIE.....URGENT CHIURETAJ...........disperata am plecat la alt medic care la ecograf nu a vazut sarcina in uter dar a descoperit un nodul fibromatos de 1,6 cm................si un nou diagnostic.....SARCINA OPRITA IN EVOLUTIE.( NEVIABILA)...............URGENT CHIURETAJ.....................a 2 a zi am fost la chiuretaj...totul a decurs bine, mi-au trimis la laborator tot ce au scos din mine din cauza acelui nodul.....SANGERAREA A PERSISTAT SI DUPA CHIURETAJ.....dar, dupa 3 zile am simtit o durere abdominala puternica, am intrat in panica si m-am dus urgent la medic...................o noua ecografie.........chiUretaj bine facut, in schimb un semn de intrebare......OARE POATE FI SARCINA ECTOPICA?........SANGERAREA EXISTA..........am fost trimisa sa refac HCG...............612.............grav..........asta inseamna ca exista placenta in mine, deci este sarcina extrauterina.................deja nu mai stiam ce e cu mine, ce se intampla si de ce tocmai mie.........nu am fost niciodata bolnava, nicio injectie in viata mea..........fara niciun incident anterior.....................am fost chematala urgenta in spital....o noua ecografie....nu s-a vazut nimic, inschimb la analiza delaborator la ce mi-a scos din mine nu s-a descoperit nici urma de sarcina................CONCLUZIE: CHIURETAJ FACUT DEGEABA, SI EXISTENTA UNEI SARCINI ECTOPICE. MOARTE.......................probabil sunt o norocoasa deoarece mi s-a administrat metrotexat si acid folic ( 2 zile, una si una)..........dupa 4 zile( adica ieri)  am refacut HCG...............375.............mi s-a spus ca-s pe drumul cel bun.......mai trebuie sa refac HCG luni,  adik dupa inca 4 zile....si iar la o saptamana si la 2 sapt....................pana va scadea sub 10.............abia atunci va fi bine..............................ACUM AM SA VA ATASEZ SI UN SITE DIN CARE PUTETI SA INTELEGETI MAIMULTE.......................existenta sangerarii pe sarcina poate fi un semn.......o sarcina extrauterina, sau nu............http://gineco.pulsmedia.ro/article--x-Obstetrica-Notiuni_semnificative_pentru_stabilirea_diagnosticului_si_conduitei_in_sarcina_extrauterina--2231.html

#8 2008-03-19 18:26:33

buburuza79
New member
Inregistrat: 2008-03-19

am avut si eu o extrauterina in 26.02.08 in urma careia mi s-a extirpat trompa dreapta.mentionez ca sunt medic rezident,si din sapt 5-a de sarcina merg aproape zilnic la doctor, ptr analize si HCG, si in sapt a 8-a am fost operata..dupa ce mi s-a zis ca am sarcina intrauterina,apoi sarcina oprita in evolutie, avort, m-au chiuretat, si sarcina extrauterina care avea 5/4cm,operata.eu sunt nelamurita si suparata, ptr ca nu stiu care doctor a gresit, am avut si intra si extrauterina sau doar extra, si dc a fost extra de ce nu m-a diagnosticat oare mai repede ca sa-mi salvez trompa?
asta a fost mai mult rezumat.intrebarile mele catre dumneavoastra ar fi: cat de indicata ar fi o histerosalpingografie?am citit pe net ca ar desfunda trompele,si astfel ar scadea riscul unei sarcini extra pe cealalta trompa..ar trebui sa-mi schimb medicul?dc urmatoarea e tot extra, si ajung sa-mi scoata si cealalta trompa?in conditiile medicinei moderne in care exista tratament conservator, cu scoaterea oului si pastrarea trompei..?!

#9 2008-07-14 22:58:55

mihaelarad
New member
Inregistrat: 2008-07-14

Buna seara tututror,

Povestea mea despre o sarcina ectopica a inceput in urma cu un an si patru luni in Mar. 07. In urma operatiei laparoscop, mi-a fost extirpata trompa dreapta, medicul considerand ca este riscant sa o pastrez deoarece o noua sarcina ectopica ar putea aparea. Timp de sase luni mi-a fost recomandat sa nu raman insarcinata pentru ca organismul sa se poata recupera dupa interventia chirurgicala. Dupa cele sase luni am demarat din nou incarcarile de a ramane insarcinata, dar din pacate fara rezultat. Reluand investigatiile s-a constatat ca in urma interventiei chirurgicale suferite, singurul ovar care ovuleaza luna de luna este cel drept ( fara trompa ). Am inceput un tratament de stimulare la recomandarea medicului, cu Clostylbegit, Pregnyl si Duphaston, dar deocamdata este devreme sa ma pronunt fiind prima luna de tratament.
Intrebarea mea mea este ( desigur daca va regasiti in povestea mea sau aveti alte informatii decat am putut eu sa gasesc ), de ce ovarul stang nu ovuleaza?
Mentionez ca am efectuat si analiza HSG, care a iesit perfect.

Multumesc anticipat!

#10 2008-09-17 11:40:11

enya
New member
Inregistrat: 2008-09-17

aveam dureri abdominale si alte simtome ale unei sarcini.mi-am facut 2 teste si abea la al treilea mi-a iesit pozitiv.am fost la ginecolog si mi-a zis k am 8 saptamani si am sarcina extrauterina.mi-a dat duphaston pt mentinere si mi-a zis k ma mai asteapta vineri la un ecograf.exista sanse sa duc sarcina pana la capat?multumesc.

#11 2008-10-22 14:19:48

simona2008
New member
Inregistrat: 2008-10-22

Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. In urma cu 3 luni am avut o sarcina ectopica in urma careia m-am ales cu trompa dreapta extirpata. Urmeaza un nou control la medic (la cel de acum 1 luna mi s-a spus ca totul este ok, dar ar fi bine sa mai astept inca 1 luna pentru a incerca din nou sa am un bebe, asta ca sa nu riscam nimic). Medicul care ma are sub observatie mi-a propus (NU mi-a impus) luna aceasta o verificare HSG. Problema este ca eu am oarece rezerve privind acest procedeu. As dori, daca se poate, sa mi se spuna daca este adevarat faptul ca tocmai in urma HSG-ului se poate infunda trompa ramasa (din cauza inflamatiei sau a substantei de contrast). Din ceea ce am citit am inteles ca nu este o metoda tocmai recomandata. Mentionez ca in timpul operatiei (clasice) mi s-a verificat trompa ramasa si era in stare perfecta, iar sarcina ectopica se pare ca a aparut din cauza unor aderente create intre intestine, uter si trompa dreapta. In cazul in care voi ramane insarcinata, se pot face verificari (nivel de hormoni de sarcina sau altceva) pentru a se depista in timp util o eventuala sarcina ectopica? Mii de multumiri!

#12 2008-11-12 18:03:38

bogdana
New member
Inregistrat: 2008-11-12

am si eu o intrebare...am avut o sarcina extrauterina depistata la timp.mi s-au administrat 2 doze de metotrexat, asa ca trompa este la locul ei...as dori sa stiu cand pot spera pentru o urmatoare sarcina. sarcina extrauterina a fost depistata in septembrie.
astept un raspun!!!

#13 2009-03-12 18:32:14

onutza.mirela
New member
Inregistrat: 2009-03-12

buna! am fost diagnosticata recent cu sarcina extrauterina, am facut tratament cu methotrexat si calciu folinat si am avut sansa ca totul sa se rezolve fara operatie si fara extirparea trompei stangi. doctorita mea mi-a spus ca dupa 3 luni putem incerca din nou sa devenim parinti, insa sincer am cam prins frica, mai ales ca am citit ca antecedentele de sarcina ectopica cresc sansele de o noua sarcina similara. in plus, nici nu inteleg cauzele unei astfel de sarcini, mai ales ca nu ma regasesc in niciuna din cauzele pe care le-am aflat. era prima sarcina, nu am avut niciun avort, nicio interventie la nivelul trompelor, nicio BTS. in spital mi s-a spus ca si sotul meu ar tb sa isi faca investigatiii, ca s-ar putea sa fie el de vina, insa nu prea imi vine sa cred. in ceea ce priveste histerosalpingografia, am citit ca nu este foarte recomandata. este musai sa o fac inainte de a incepe din nou procesul tehnologic? si intervalul de 3 luni pana la reinceperea procesului tehnologic este suficient pt eliminarea methotrexatului si pt refacerea organismului dupa sarcina ectopica?

#14 2009-06-21 10:54:00

Hera
New member
Inregistrat: 2009-06-21
Site web

ruby a scris:

Pot sa spun ca esti un caz fericit...Adica, chiar mai ai o sansa sa mai faci un copil....mai devreme sau mai tarziu, dat fiind ca inca mai ai o trompa.... La 30 de ani, in urma unei interventii chirurgicale ca urmare a unei sarcini extrauterine, am rama fara o trompa iar cealalta mi-a fost legata. Medicul a luat hotararea aceasta in timpul operatiei constatand chisturi pe ovare si riscul iminent al unei noi sarcini extrauterine....Nu stiu eu prea bine cum vine asta, cert e ca am fost anuntata senin ca nu voi mai putea avea copii, desi uterul e la locul lui... Ma rog, pe buna dreptate, ce poate face uterul de unul singur, nu? Fara trompe si doar cu un ovar si jumatate....big_smile Norocul meu ca deja aveam o fetita, dar tare mi-as mai fi dorit inca un copil.....

#15 2010-01-18 16:14:06

gina_par
New member
Inregistrat: 2010-01-18

AM AVUT SI EU IN VARA O EXTRAUTERINA. AM O FETITA DE 4 ANI SI 6 LUNI SI AS DORI SA RAMAN DIN NOU INSARCINATA, DAR MI-E TEAMA SA NU TREC IARASI PRIN CE AM TRECUT IN VARA ANULUI TRECUT. CREDETI CA EXISTA RISCUL SA MAI AM O ALTA EXTRAUTERINA, AR TREBUI SA-MI FAC VREO ANALIZA SA VAD DACA TROMPA RAMASA E SANATOASA? VA MULTUMESC!

#16 2010-03-08 12:53:02

cosminaleah_05
New member
Inregistrat: 2010-03-08

ciao fetelor,sunt noua printre voi dar citesc de mult forumul.si eu am avut o sarcina extrauterina in urma caruia am ramas fara o trompa.tin sa precizez ca inainte de sarcina ,cand am hotarat sa avem un copil,am facut o serie de analize (aici medicul de familie iti da un pachet de analize specifice pt sarcina-analize preconceptionale)si a iesit totul ok.dupa 2 luni sarcina extrauterina.asta sa intamplat de craciun 2008.m-au operat,in timpul operatiei au verificat cealalta trompa si au zis ca e ok.la mine a mai urmat o problema-depresia,din ianuarie pana in april am incercat sa depresie cu ajutorul med prescrise....de 2 luni am inceput din nou incercarile dar va marturisesc ca mi-e o frica de mor. inca nu sunt insarcinata ,sunt si trista si bucuroasa in acelasi timp:trista pt ca ne dorim un copil, "bucuroasa"pt ca inca am momente cand ma trezesc noaptea si plang,nu dorm etc...dar incerc sa fiu pozitiva pe cat e posibil.am o ruda care dupa 10 ani de incercari(in care a avut 2 extrauterine si 3 pierderi)acum are un copil frumos si sanatos cu ajutorul unui medic din cluj,o clinica privata.

#17 2010-04-07 18:17:58

gina_par
New member
Inregistrat: 2010-01-18

Multumesc mult (cosminaleah_05) pentru raspuns. Te inteleg perfect! Si eu imi doresc un copil, am deja o fetita de  5 ani, dar mi-e tare frica sa nu patesc ce am patit in vara.Din cauza asta tot aman momentul conceperii. Si mie mi-au spus dupa operatie ca cealalta trompa e sanatoasa....totusi am unele retineri. Multa bafta si sa ai parte de o sarcina normala si usoara!

#18 2010-05-11 12:22:43

Alina28
New member
Inregistrat: 2010-05-11

Buna. In primul rind vreau sa exprim compatimirea mea persoanelor care au trecut prin experientele neplacute legate de o sarcina extrauterina. La 06 mai 2010 am fost operata pentru a inlatura o sarcina extrauterina prin intermediul laparoscopiei. Acum sunt in perioada post recuperatorie. Starea generala este buna , doar niste singerari vaginale care nu stiu daca sunt normale. Mai mult ma intristeaza faptul ca nu stiu cum voi ramine insarcinata pe viitor cu o singura trompa...

#19 2010-05-11 18:31:27

maryah
Member
Inregistrat: 2007-09-25

alina, poti intra pe forumul asta: http://forum.anticonceptionale.ro/ jos este o sectiune pt viitoare mamici. acolo o sa gasesti fete care au trecut prin asta si sigur o sa afli lucruri interesante

iubesc...si sunt iubita

#20 2010-05-27 22:03:17

beatrice85
New member
Inregistrat: 2010-05-27

buna,sunt noua pe forum,am aflat curand ca am o sarcina extrauterina tubara si luni dimineata voi fi operata deoarece tratamantul medicamentos nu da rezultate.va rog spunet-mi marimea cicatricei cu care voi ramane dupa operatie,deoarece m-i se va indeparta si trompa dreapta.multumesc mult

#21 2010-05-27 22:41:59

maryah
Member
Inregistrat: 2007-09-25

eu nu stiu sa iti spun, iti spun doar ca imi pare rau si sa fi sanatoasa. ai grija de tine

iubesc...si sunt iubita

Antet forum